هاب شبکه (Hub) به عنوان یک نقطه اتصال برای همه دستگاه های شبکه LAN کار می کند. هاب در واقع تکرارکننده چند پورت است چونکه باعث تکرار سیگنال الکتریکی می شود. در اینجا یک هاب اترنت 4 پورت آورده شده است:

هاب

هاب ها در واقع در لایه اول OSI یا همان لایه فیزیکی قرار می گیرند و درکی از فریم های اترنت یا آدرس دهی ندارند. آنها هیچ راهی برای تشخیص اینگه کدام سیگنال برای چه مقصدی ارسال می شود ندارند. در عوض یک سیگنال الکتریکی را برای پورت های دیگر برودکست یا چندپخشی می کنند. همه گره های موجود در شبکه داده ها را دریافت می کنند و در نهایت داده ها به مقصد درست می رسد، اما با این وجود ترافیک غیر ضروری زیادی در شبکه ایجاد می شود. در تصویر زیر مشاهده می کنید که هاب سیگنال را از دریافت کرده به پورت های دیگر (به جز پورت ورودی) ارسال می کند.

هاب

نمایندگی و مرکز خرید و فروش اینترنتی ( انلاین ) و لیست قیمت هاب و سویچ شبکه buy hub switch network shiraz sell price specification ارزان و آدرس فروشگاه های شیراز

شبکه های مدرن به ندرت از هاب استفاده می کنند و در عوض به جای هاب از سوئیچ ها استفاده می کنند. هاب دارای معایب زیادی است که از این بین می توان به موارد زیر اشاره کرد:

سوئیچ

سوئیچ برای اتصال دستگاهای مختلف از قبیل رایانهمسیریابچاپگرهای تحت شبکه، دوربین‌های مدار بسته و .... در شبکه‌های کابلی مورد استفاده واقع می‌شود.

در وجه ظاهری سویئچ همانند جعبه ایست متشکل از چندین درگاه اترنت که از این لحاظ شبیه هاب (Hub) می‌باشد، با وجود آنکه هر دو این‌ها وظیفه برقراری ارتباط بین دستگاه‌های مختلف را بر عهده دارند، تفاوت از آنجا آغاز می‌شود که هاب بسته‌های ارسالی از طرف یک دستگاه را به همهٔ درگاه‌های خود ارسال می‌کند و کلیه دستگاه‌های دیگر علاوه بر دستگاه مقصد این بسته‌ها را دریافت می‌کنند در حالیکه در سوئیچ ارتباطی مستقیم بین درگاه دستگاه مبدا با درگاه دستگاه مقصد برقرار شده و بسته‌ها مستقما فقط برای آن ارسال می‌شود.

این خصوصیت از انجا می‌آید که سویئچ می‌تواند بسته‌ها را پردازش کند، در سویئچ‌های معمولی که به سویئچ لایه دوم معروفند این پردازش تا لایه دوم مدل OSI پیش می‌رود و نتیجه این پردازش جدولی است که در سویئچ با خواندن آدرس سخت‌افزاری (MAC) فرستنده بسته و ثبت درگاه ورودی تشکیل می‌شود.

سویئچ با رجوع به این جدول عملیات آدرس دهی بسته‌ها در لایه دوم را انجام می‌دهد، بدین معنا که این جدول مشخص می‌کند بسته ورودی می‌بایست فقط برای کدام درگاه ارسال شود.

در شبکه‌های بزرگ Switchها جدول‌های خود را به اشتراک می‌گذارند تا هر کدام بدانند چه دستگاهی به کدام سویئچ متصل است و با این کار ترافیک کمتری در شبکه ایجاد کنند.

سویئچ بطور معمول در لایه دوم مدل OSI کار می‌کند ولی سویئچ‌هایی با قابلیت کارکرد در لایه‌های مختلف حتی لایه هفتم هم وجود دارد.پرکاربردترین سویئچ در بین لایه‌های مختلف بجز لایه دوم می‌توان به سویئچ لایه سه اشاره کرد که در بسیاری موارد جایگزین مناسبی برای روتر می‌باشند. از سویئچ می‌توان در یک شبکه خانگی کوچک تا در شبکه‌های بزرگ با Backboneهای چند گیگابایتی استفاده کرد.

برخی مزیت‌های و قابلیت‌های سویئچ :

  • امکان برقراری ارتباط بین ده‌ها و گاهی صدها دستگاه را به طور مستقیم و هوشمند به ما می‌دهد
  • امکان برقرای ارتباط با سرعت بسیار بالا را فراهم می‌کند
  • امکان نظارت و مدیریت بر عملکرد کاربران را فراهم می‌کند
  • امکان کنترل پهنای باند مصرفی کاربران را فراهم می‌کند
  • امکان تفکیک شبکه به بخش‌های کوچکتر و مشخص کردن نحوه دسترسی افراد به قسمت‌های مختلف را فراهم می‌کند

فرق هاب و سوئیچ چیست؟

یک هاب که به آن هاب شبکه نیز گفته می شود، یک نقطه اتصال مشترک برای دستگاه های شبکه است. هاب ها دستگاه هایی هستند که معمولا برای اتصال LAN ها به یکدیگر استفاده می شوند. هاب شامل چندین درگاه است. هنگامی که یک بسته دیتا وارد یک پورت می شود، در پورت های دیگر کپی می شود تا همه بخش های LAN بتوانند تمام بسته ها را ببینند.

نمایندگی و مرکز خرید و فروش اینترنتی ( انلاین ) و لیست قیمت هاب و سویچ شبکه buy hub switch network shiraz sell price specification ارزان و آدرس فروشگاه های شیراز

آنچه که هاب شبکه انجام می دهد: هاب ها و سوئیچ ها به عنوان یک اتصال اصلی برای کلیه تجهیزات شبکه عمل می کنند و یک نوع داده به نام فریم دارند. فریم ها داده های شما را حمل می کنند. هنگامی که یک فریم دریافت می شود، تقویت می شود و سپس به درگاه رایانه مقصد منتقل می شود. در هاب، یک فریم در امتداد هر پورت منتقل می شود و فرقی نمی کند که این فریم فقط برای یک درگاه تعیین شده باشد. هاب چیزی برای تشخیص این ندارد که فریم را برای کدام پورت می تواند ارسال کند اما عبور آن از هر درگاه اطمینان می دهد که به مقصد مورد نظر خود خواهید رسید. این امر ترافیک زیادی را در شبکه ایجاد می کند و می تواند منجر به زمان پاسخگویی ضعیف در شبکه شود. در مقایسه با سوئیچ استاندارد، هاب کندتر است زیرا نمی تواند اطلاعات را همزمان بفرستد یا دریافت کند و معمولا بیشتر از یک هاب هزینه دارد.

هاب های منفعل، هوشمند و تغییر دهنده:  یک هاب صرفا به عنوان یک درگاه برای داده ها عمل می کند و این امکان را می دهد تا از یک دستگاه (یا قطعه) به وسیله دیگر بروید. هاب های به اصطلاح هوشمند شامل ویژگی های اضافی دیگری هستند که یک مدیر را قادر می سازد بر ترافیک عبور از هاب نظارت کند و درگاه مرکزی را پیکربندی کند. هاب های هوشمند به عنوان هاب های قابل کنترل نیز شناخته می شوند. نوع سوم هاب، به نام هاب سوئیچینگ، آدرس مقصد هر بسته را می خواند و سپس بسته را به پورت صحیح منتقل می کند.

ورود/ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
کد یکبار رمز خود را وارد کنید

رمز عبور خود را وارد نمایید
کد یکبار رمز خود را وارد کنید
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
لطفا کد یکبار رمز ارسال شده به ایمیل یا موبایل خود را وارد کنید
شما قبلا وارد شده اید